za132

Det engelske sprog har adskillige yderst interessante ordsprog, heriblandt: ”Clothes makes the man” og ”Dress to succes”.

 

Også på dansk ses lignende tanker, såsom hos The Fashion, vis motto er ”Mode er det bedste førstehåndsindtryk”

 

Alle disse vendinger udtrykker, at det rigtige tøj kan påvirke hvordan omverden ser dig som person.

 

Og det er da heller ikke nogen hemmelighed, at måden du klæder dig, er med til at afspejle hvem du er: Men vidste du at måde du klæder dig på, ikke blot er med til at påvirke omverdenens syn på dig, men også dit eget?

Den rette trøje kan påvirke dit humør

Der er de seneste år opstået en ny gren indenfor psykologiens verden, der eksisterer som en afgrening af det større emneområder ”kropssprog”.

Da det i starten af det tyvende århundrede blev bevist, at et individs kropssprog kan påvirke hvordan de har det – rette skuldre giver eks. mere selvtillid, selv på dage hvor du føler dig sårbar – påbegyndte adskillige forskere ny research indenfor et lignende område: Hvorledes måden du klæder dig, er med til at påvirke dit eget selvbillede, dine følelser og dit humør.

Dette nye område indenfor psykologiens verden, kaldes ”enclothed cognition”, direkte oversat, ”Iklædt kognition”.

Gennem adskillige studier, primært i Amerika, var det muligt at påvise hvorledes det tøj man har på, påvirker både adfærd, generel fremtoning og endog humør.

Forfatter og psykolog Dr. Jennifer Baumgarten, der har udgivet bogen, ”Du er hvordan du klæder dig”, påpeger hvorledes dette ikke burde være et overraskende resultat.

Hun anbefaler at man bør klæde sig, alt efter hvordan man ønsker at føle sig.

Hvad bør du tage på, for at have en god dag?

Men hvilken slags tøj er det så, der puster liv i følelser såsom glæde og selvsikkerhed?

Samtlige eksperter anbefaler tøj, som man føler sig tilpas i, men som sidder godt – gerne i nogle varme farver.

Det behøver ikke nødvendigvis at være dyrt, men må gerne ”se dyrt ud” og skal komplimentere både tidens mode, og personen der har det på.

Med disse simple ”tips” er det muligt at kunne påvirke både sig selv og omverden, blot ved at vælge det rette outfit, der ikke blot ser godt ud, men som også er med til at sørge for, at du har det godt med dig selv.

sejr