za132

Der er få ting værre her i livet end af miste en man holder af, eller som står en nær. Det er en trist kendsgerning at døden er en del af livet, og vi vil alle komme til at opleve den i en eller anden form på et eller andet tidspunkt.

At komme videre er lettere sagt end gjort. Det kan tage flere år og er en gradvis proces. Det er vigtigt at man har tålmodighed med sig selv, og giver sig god tid til at sørge, så man kan få bearbejdet sine følelser ordentligt.

Det ændre dog ikke på at der er visse ting du kan gøre, for at gøre det nemmere for dig der gerne vil videre. Du kan også bruge disse tips til at hjælpe en person du kender, hvis det er dem der har lidt et voldsomt tab.

Som ven eller bekendt til en person der sørger, er det også vigtigt at du giver dem plads og tid, så du ikke lægger et yderligere pres oveni det pres de allerede har lagt på sig selv.

Villa abandoned empty old forget

Den afdødes ting gør ofte mere ondt end de gør godt

Har du mistet nogen kan det være fristende at holde fast i deres ting. Deres ting holder en smule af deres sjæl, og kan give dig en falsk fornemmelse af at de stadig er her. Og ligegyldigt hvor svært og hårdt det kan være, er det nødvendigt at se i øjnene at realiteten er at de er væk.

Boede de alene i et hus, er deres hus nu det man kalder et dødsbo. Det er altså op til dig og de andre der stod den afdøde meget nær, at afgøre hvad der skal ske med alt inventaret. Udover specifikationerne i den afdødes testamente selvfølgelig.

Det kan være fristende at udskyde rydning af dødsboet så længe som muligt, men det er et vigtigt skridt i sørgeprocessen at få huset ryddet og gjort klart til at nye beboere kan flytte ind.

Dødsbo rydning er en hård proces, og kræver derfor også at du finder en god virksomhed, som tager hensyn til at det er en sørgende familie de har at gøre med, og at det hele endnu er meget sårbart.

Du kan hos de fleste virksomheder få en gratis vurdering af hjemmet, så du fra starten af ved ca. hvor mange penge du kan regne med at modtage for dødsboet, så du ikke behøves at gå og forsøge at regne på det eller finde ud af hvert enkelt møbel i hjemmets pris.

Running runner long distance

Distraher dig selv med træning

Kender du udtrykket ’at løbe væk fra sine problemer’? Der ligger faktisk noget sandhed i det. At træne kan nemlig være en god måde at få ryddet tankerne når man sørger eller har oplevet anden stor tragedie i sit liv.

Det er også altid rart med struktur i sin hverdag, noget fast man kan holde fast i. Så at have nogle faste dage hvor man skal træne, kan også hjælpe med at opretholde denne struktur.

Er du ny til træning men vil gerne prøve det for at hjælpe dig med at komme videre, kan du læse mere på yogatips.dk.